Kako lepo je zjutraj odpreti oči, se pretegniti, vstati iz postelje, pozajtrkovati in se poskočno, z veliko energije odpraviti v novi dan. Za veliko večino zdravih, mladih in malo manj mladih je to vsakodnevni samoumevni scenarij. Vse te trditve so utemljene, razen ene. Da je to nekaj samoumevnega. Koliko časa bi vaš avtomobil veselo brnel in požiral kilometre brez rednega vzdrževanja in servisov? V današnjem, sodobnem svetu, ki se vrti vse hitreje, so tudi obremenitve našega telesa vse večje, zato potrebuje tudi več naše pozornosti in skrbi.

Z drobnimi, rednimi koraki lahko veliko naredimo za ohranitev zdravja

S skrbjo za ohranjanje zdravja se nas žal večina ne ukvarja do prvega bolj ali manj resnega zapleta, ko pomislimo, da bo treba nekaj narediti. Ko se pozdravimo, pa nas hitri tok življenja potegne za sabo in na to pozabimo. Do naslednjega zapleta, ki je lahko že bolezen, ki od nas zahteva veliko več napora, da se spet vrnemo k običajnemu življenju.

Pogosto slišimo, da zdravje prihaja od znotraj, od našega notranjega motorja, ki ga sestavljata dva sklopa – duševni in telesni. Danes se posvečamo telesnemu. Znani ameriški pisec in motivacijski govornik Jim Rohn je nekoč rekel: Pazite na svoje telo, je edini kraj, v katerem morate živeti. In še res je. Iz njega ne moremo pobegniti, ko je kaj narobe, zato je najbolje, da poskrbimo, da se to ne zgodi. Poleg zdravega življenjskega sloga, kamor sodijo dovolj gibanja, sprostitev in zdrava prehrana, si lahko pri tem pomagamo tudi s prehranskimi dopolnili, ki so ciljno usmerjena na posamezne težave, ki jih želimo odpraviti.

Ta slika ima prazen atribut alt; ime datoteke je zdrava-jetra-naslovnica-–-kopija-1024x576.png

Jetra – tovarna zdravja in ravnovesja

Če se že lotevamo telesnega dela, začnimo pri največjem organu v telesu, ki  ga zaradi številnih funkcij pojmujejo tudi kot žlezo.  To so jetra, ki so obenem filter, čistilna naprava in prava kemijska tovarna. Poleg tvorbe žolča poteka v jetrih tudi pretvorba krvnega sladkorja (glukoze) v glikogen in obratno, nastajajo faktorji za strjevanje krvi in aminokisline (sestavni deli beljakovin, tudi tistih, ki jih potrebuje telo pri obrambi pred okužbami), shranjevanje železa za tvorbo rdečih krvničk, nastajanje holesterola in odpadnih produktov prebave – metabolizma, vključno s tvorbo sečnine, ki se izloči v urinu. Zdravila razpadejo v aktivne, tvorne delce in še bi lahko naštevali.

Na kratko bi lahko rekli, da je brez njih nemogoča normalna prebava hrane, absorpcija hranil in odstranjevanje strupenih snovi iz telesa ali detoksifikacija.  Ljudje namreč na različne načine v telo vnesemo veliko škodljivih snovi. Največ skozi prebavni trakt z uživanjem prečiščenih in predelanih živil z veliko sladkorja, hidrogeniranih maščob in najrazličnejšimi aditivi. Tudi pitje alkohola, sladkih ali gaziranih pijač ne pripomore k zdravim jetrom. Velik sovražnik jeter pa so tudi pesticidi, drugi okoljski strupi ali toksini in zdravila.

Pomemben boj proti prostim radikalom

Slabost procesa detoksifikacije pa je nastanek prostih radikalov, ki lahko poškodujejo zdrave jetrne celice, prispevajo k tvorjenju škodljivih snovi in povzročijo zamaščenost jeter, pa tudi razvoj številnih težav in bolezni. Antioksidanti učinkujejo kot lovilci in dušilci prostih radikalov in tako pomagajo preprečevati poškodbe celic. Najpomembnejši jetrni antioksidant je glutation. Glutation je znotrajcelični antioksidant, ki ne samo, da odpravlja toksične snovi iz telesa, temveč tudi obnavlja (reciklira) druge antioksidante kot so vitamini C, E, koencim Q10 in druge. Glutation je zadnji člen v verigi reciklaže antioksidantov, ki jih potem jetra izločajo iz telesa. Z leti žal upada sposobnost jeter za tvorbo glutationa, zato jim je treba pomagati.

Dostikrat niti ne vemo, zakaj se slabo počutimo. Poglejmo, kateri so najbolj značilni znaki morebitne zamaščenosti jeter:

  • Utrujenost
  • Težave z nespečnostjo
  • Prekomerna telesna teža
  • Brezvoljnost
  • Pomanjkanje energije
  • Počasna prebava

Kako pomagati jetrom pri njihovi zahtevni nalogi?

Strokovnjaki ekipe Biostile so izdelali najbolj celovit izdelek na slovenskem trgu, s katerim boste lahko učinkovito podprli delovanje jeter in izboljšali svoje počutje.  To je Liver Protect Complet, ki vam lahko pomaga do tiste lahkotnosti, ki smo jo omenjali na začetku.

NAMEN UPORABE

Kot dopolnilo k prehrani za odrasle. Pripomore k obnavljanju in regeneraciji jeter, tudi obnovitvi delovanja poškodovanih jetrnih celic. Stimulira sintezo in delovanje glutationa. Pomaga pri učinkovitejšem razstrupljevanju telesa. Izboljšuje izločanje prebavnih encimov.

Prednost Liver Protecta je, da je izdelan v obliki dveh prehranskih dopolnil kot formula 1 in formula 2. Obe obliki je treba uporabljati skupaj, ker se koristni učinki obeh dopolnjujejo.


Liver Protect formula 1 vsebuje biološko aktivne učinkovine, ki spodbujajo tvorbo aktivnega reduciranega glutationa v jetrih. Liver formula 1 je kombinacija aminokislin in B vitaminov, ki pripomorejo k obnavljanju in regeneraciji jeter.


Liver Protect formula 2 vsebuje najučinkovitejšo biološko aktivno učinkovino rastlinskega izvlečka pegastega badlja, rastlinski izvleček šisandre in grozdnih pečk, ki čistijo jetra. Aktivne učinkovine Liver Protect kompleta so vezane na fosfolipide, kar bistveno zviša biološko razpoložljivost biološko aktivnih učinkovin.

Posebej priporočamo:

• Pri povišanem holesterolu

• Vsem odraslim vsaj enkrat letno

• Vsem s prekomerno težo

• Pri sladkornih in srčno-žilnih boleznih

• Pri težavah z žolčem in žolčnimi kamni

• Pri številnih bolezenskih stanjih, ki so povezana z reducirano tvorbo glutationa v telesu

POSEBNOSTI

• Najbolj celovit izdelek na tržišču.

• Formula dr. Majiča za odpravljanje presnovnega sindroma.

• Posebnost našega izdelka so snovi za pomoč pri razmaščevanju, obnovi in regeneraciji jeter.

• Vsebuje ključne sestavine za stimulacijo in lastno izgradnjo glutationa v telesu, ki je najpomembnejši lastni antioksidant (razstrupljevalec) v jetrih.

• Vezava ključnih sestavin na fosfolipide (v fitosome) za boljšo absorbcijo.

• Namesto suhega ekstrakta pegastega badlja, ki je lahko toksičen za ljudi s težavami z jetri, vsebuje izvleček silimarin v fosfolipidnem kompleksu oz. fitosomu, ki vsebuje snov silibinin, za katero je klinično dokazana terapevtska učinkovitost pri zdravljenju alkoholne in otroške ciroze jeter.

• Leucoselect® Phytosome® (OPC-fosfolipidni kompleks) je klinično dokazan za zaščito srčnožilnega sistema in proti aterosklerozi.

Za več podrobnosti: Liver Protect Complet – Biostile

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja