Ali ste vedeli, da je kar 15% vseh antibiotikov predpisanih ravno za vnetje sečil? Ženske se s to težavo srečujejo kar 30 x pogosteje kot moški.

Začaran krog antibiotikov, ki nas vedno znova vrne na začetek.

Torej začnimo na začetku. Vse izhaja iz urejene prebave oz. čistega črevesja. Če se v našem prebavnem traktu nalagajo obloge, le-te ustvarijo idealno priložnost za razrast glivic. Slednje se nato prenašajo s krvjo v različne dele telesa ter povzročajo razne okužbe-vnetje mehurja. Začne se neslišno in nedolžno, najprej pogosteje odvajamo vodo, čeprav je količina izločene vode bistveno manjša kot pričakujemo. Za tem lahko sledi pekoč občutek pri odvajanju ter bolečine v mehurju. Če okužbe ne jemljemo resno se le-ta lahko razširi na ledvice, kjer se pojavi še vročina in nespečnost. Sledijo antibiotiki, ki načeloma odstranijo bakterije, če nismo postali nanj odporni. Vendar glivice ostanejo ter tlijo v pričakovanju na novo nihanje imunskega sistema.

Torej lahko predpostavljamo, da urejena prebava pomeni ključ do zdravih sečil.

Kaj se zgodi, ko z antibiotikom pozdravimo bakterijsko vnetje mehurja?

Tudi, če smo z antibiotikom rešili problem s sečili,  le-ta vseeno terja svoj davek. Res je, da antibiotik uniči bakterijo, vendar uniči tudi črevesno mikrobioto. Kaj to pomeni za nas? Zaradi porušenega ravnovesja pride do glivičnega ginekološkega vnetja, ki ni nič manj neprijetno kot samo vnetje mehurja oz. sečil. Večkrat se zgodi tudi, da bakterije deloma ostanejo v črevesju, kjer se zelo hitro namnožijo, zaradi nestabilne črevesne flore. In spet smo na začetku.

Kaj lahko vsak dan storimo sami?

– Pijemo dovolj tekočine (3 dL na 10 kg telesne mase).

– Zmanjšamo uživanje alkohola ter sladkih mehurčkastih pijač.

– Redno odvajamo vodo in ne zadržujemo po nepotrebnem.

– Po opravljeni potrebi skrbno pazimo na higieno – brišemo se vedno od spredaj nazaj in nikoli v obratni smeri (ne raznašamo mikrobov).

Za vas imamo izjemno kombinacijo treh izdelkov, ki temeljijo na rastlinski ter zeliščni osnovi, patentirani posebej za ponavljajoča se vnetja sečil!

Predstavljamo vam izdelek Kidney. Gre za sok s protiglivičnim delovanjem, prav tako deluje protivnetno in protibolečinsko. Sestavljajo ga 4 zelišča z izredno močnim delovanjem. Vsebuje zlato rozgo, ki je znana po uspešnem uničevanju kužnih glivic-tudi kandide, prav tako blaži vnetja. Dodan je tudi vednozeleni gornik, ki deluje kot »ursi caj«, med tem, ko dodatek njivske preslice odvaja vodo, krepi delovanje ledvic, znižuje krvni tlak ter čisti morebitne kristale putike. Ortopsifon pa poskrbi za dodatno čiščenje sečil.

V kombinaciji z zeliščnimi Protex kapsulami, urinarnemu traktu zagotovimo konstantno prisotnost močnih zelišč v naše telo. Kapsule poskrbijo za antibakterijsko ter antiseptično delovanje. Zelišča so v razmerju 50:1. Kaj nam torej razmerje pove? Pomeni, da bi morali pojesti 50x toliko zelišč, da bi prišli do enakega učinka. Izdelek poleg zelišč vsebuje tudi izvlečke česna ter buče.

Za piko na i smo v paket kot DARILO priložili še Protex čaj. Pripomore k izboljšanju prebave ter pomirja povrhnjico črevesja. Med drugimi rastlinskimi izvlečki vsebuje še janeževo seme ter origano.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja