V moderni družbi ima vse več ljudi povišano vrednost holesterola v krvi. Na te vrednosti vsekakor vpliva nepravilna prehrana in premalo gibanja. Verjetno največji vpliv na povišane vrednosti holesterola pa lahko predpišemo vplivu stresa na naše telo.

Ko vse to seštejemo, dobimo slabo delovanje prebavnega trakta in jeter. Ko v našem prebavnem traktu pričnejo zaostajati odpadne snovi, se prične gnitje in napihovanje in v našo kri se absorbirajo tudi snovi, ki so nepravilno predelane in povzročajo bolezensko stanje.

Z izdelkom Viachol smo želeli našim strankam zagotoviti artikel, ki preverjeno znižuje holesterol in težo.

Moderen človek zaužije premalo vlaknin, zato smo v tem izdelku združili dve pomembni vlaknini.

Viachol vsebuje vlaknine indijskega trpotca, ki pomagajo iz črevesja odstraniti odpadne snovi in aktivirajo peristaltiko, da se iz prebavnega trakta izločijo odpadne snovi. Če imamo probleme z odvajanjem blata, imamo posledično večje možnosti zdravstvenih problemov. Je netopna vlaknina, zato lažje aktivira peristaltiko.

Artikel vsebuje tudi vlaknino glukomanana, ta vlaknine v določeni vrednosti dobesedno absorbira odvečne maščobe v našem prebavnem traktu in na ta način že znižuje vrednosti holesterola v krvi.

Vlaknina glucomannana služi tudi že kot prebiotik, kar pomeni, da pomaga pri razmnoževanju vaših črevesnih bakterij. Je vodotopna vlaknina, kar pomeni, da absorbira velike količine vode in ustvari v našem črevesju dobesedno gel, ki napolni naše črevesje in na ta način odnese absorbira tudi odvečne vrednosti maščob. Bilo je opravljenih tudi več študij za druge težave kot akne pri odraščajočih mladostnikih, kjer se je dobro obnesel. Pri problemih s ščitnico, kar je razumljivo, da deluje dobro zaradi vpliva na prebavni trakt. Pri rakavih obolenjih, ugotovljeno je bilo, da znižuje kislost organizma in blata, kar je izjemno pozitiven rezultat. Samo v kislim območju se razvijajo določene patogene bakterije , glivice in virusi.

Pri povišanih vrednosti holesterola in trigliceridov je še pomembno, da se izogibamo rafiniranim oljem, margarini in sladkarijam, ter vsem sladkanim pijačam. Priporočamo vsak dan pa še vsaj pol ure fizične aktivnosti.

Obe vlaknini skupaj pa pomagata še na način, da izboljšata glikemični index zaužiti hrani. Ker je dobro, da zaužijemo 2 krat na dan po polovico vrečke teh vlaknin se hrana bolj počasi sprošča in na ta način počasneje absorbira v naš krvni obtok. Posledično imamo tudi lažje uravnavanje glukoze v krvi. Iz izkušenj vemo, da postanejo tudi celice precej bolj občutljive na inzulin in na ta način imamo lažje uravnavanje sladkorja v krvi.

V vlaknine smo dodali tudi inulin. Prebiotik pomaga nahraniti vašo črevesno floro vse do debelega črevesa in na ta način tudi pripomore k boljšemu imunskemu sistemu. Inulin je edini prebiotik, ki nahrani črevesno floro tudi v debelem črevesu. Vsi aditivi, pa klor v vodi in vsa zdravila uničujejo našo črevesno floro, zato je dobrodošlo, da ji pomagamo vsakodnevno.

Holin pomaga pri presnovi homocisteina (homocistein je aminokislina, ki ima po najnovejših študijah največji vpliv na kardiovaskularna obolenja, zato jo je potrebno v našem telesu zmanjševat, tvori se pa tudi pod velikim vplivom stresa) , pri presnovi maščob, ter ohranja življenjske funkcije.

Inositol skupaj s holinom predstavlja idealno kombinacijo za razstrupljanje telesa in pripomore k vzdrževanju normalnega delovanja jeter. Holin proizvaja snovi, ki so potrebne za transport in presnovo holesterola in maščob, inozitol pa pomaga , da se vzpostavi notranje ravnovesje.

Jabolčne vlaknine in pektin pomagajo dobesedno, da se očistijo črevesne resice in se na ta način izboljša absorbcija. Izboljša se presnova in zmanjša tudi možnost intolerance na hrano, ker se vzpostavi manjša prehodnost črevesnih sten.

Uporaba: Svetujemo jemanje 2 krat po pol vrečke. Enkrat pol ure pred zajtrkom in drugič pol ure pred večerjo.

Zavedati se moramo, da moramo vnesti tudi veliko tekočine. To pomeni vsaj 1 dcl na 10 kg telesne teže.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja