O holesterolu je bilo že veliko napisanega. Pravzaprav je informacij toliko, da je človek že zmeden in si težko ustvari pravo sliko. Holesterol je nekako postal sopotnik, skoraj sopomenka za sodobni čas, naš način življenja, prehrane, predvsem pa za vse pritiske, ki jih je deležen današnji človek v boju za preživetje in stres, ki mu ga ta povzroča.

Poznamo pozitivni in negativni stres. Oba smo s sabo prinesli iz pradavnine. Pozitivni stres človeka spodbudi, pripravi na izziv pred njim in mu ga pomaga premagati, negativni pa ga hromi, ustavlja in na dolgi rok uničuje. Lahko si predstavljate naše daljne prednike, ki so odhajali na lov, da bi preživeli sebe in svoje družine in koliko pozitivnega in negativnega stresa so bili pri tem deležni. Tudi brez znanstvenih raziskav lahko mirno rečemo, da je današnji človek deležen veliko več negativnega stresa, ko se na sicer na drugačen način bori za obstanek.

Dejavniki za nastanek holesterola

Če k stresu dodamo še način prehrane (preveč nasičenih maščob in sladkorja), alkohol, kajenje in pomanjkanje gibanja, potem smo že pri enem od glavnih dejavnikov za povečano raven škodljivega holesterola v organizmu. To je nezdrav način življenja.

Drugi dejavniki so še nekatere bolezni (sladkorna bolezen, hipotiroza, nefrotski sindrom, kronična ledvična insuficienca, obstruktivna jetrna bolezen, anoreksija nervoza, sistemski lupus eritematozus, akutni hepatitis).

In nekatera zdravila (oralni kontraceptivi, ciklosporin, tiazidni diuretiki, beta blokerji, glukokortikoidi).

Kaj holesterol sploh je in zakaj so povišane vrednosti holesterola škodljive?

Holesterol je za življenje nujno potrebna snov, ki je pomemben gradnik vseh telesnih celic, različnih hormonov, vitaminov in žolčnih kislin. V večji meri se proizvaja v jetrih, deloma pa ga v telo vnašamo s hrano.

Pri zdravem človeku lahko ob vnosu večje količine holesterola s hrano jetra kompenzatorno zmanjšajo njegovo proizvodnjo. Če pa je previsok vnos holesterola s hrano dolgotrajen, jetra izgubijo sposobnost samoregulacije, zato raven holesterola v krvi postopoma raste in sčasoma ostane trajno zvišana.

Kadar je v telesu na voljo večja količina holesterola od potrebne, se sproži proces ateroskleroze. V tem procesu se preostanek holesterola nalaga v žilne stene in povzroča njihovo oženje, sčasoma pa lahko tudi popolno zamašitev. Zmanjšana prekrvavitev in posledična manjša oskrba organov s kisikom vodita v nastanek angine pectoris, srčnega infarkta, možganske kapi, ledvične odpovedi in periferne arterijske bolezni udov. Ateroskleroza lahko tudi oslabi žilno steno in povzroči razširitev žile, kar imenujemo anevrizma. Kadar ta poči, pride do notranje krvavitve.

Kje lahko največ storimo sami?

Zdaj, ko smo to razčistili, se vrnimo k dejavniku, na katerega lahko sami najbolj vplivamo, to je k načinu življenja. Če smo zelo iskreni, se nas večina zaveda, kaj bi morali storiti in kako zdravo živeti, pa nam nekako vedno zmanjka časa. Dostikrat smo tudi preveč utrujeni in zato ubiramo bližnjice. Ne jemo dovolj zdravo, ampak samo napolnimo akumulatorje. Ves čas si obljubljamo, da se bomo več gibali, pa se vedno najde nekaj, da obsedimo. Ko se že najde nekaj časa za druženje s prijatelji, si rečemo: Zdajle si pa res ne bom prepovedoval /prepovedovala, kaj bom pojedel in spil, raje se malo poveselim. Dostikrat se ne zavedamo, da nam ta kombinacija zavedanja, kaj bi bilo prav in tega, da tega ne počnemo, samo še povzroča dodatni stres. Kako iz začaranega kroga?

Biostile ima rešitev

Ponujamo vam rešitev. Ker vsi vemo, da čarobne paličice ni, bomo tudi v tem primeru morali vložiti nekaj volje in energije. Torej, gre za kombinacijo, ki ne bi smela biti preveč naporna za vsakogar, ki si želi ostati zdrav ali si izboljšati počutje:

  • Vendarle bodimo nekoliko bolj pridni, ko gre za gibanje
  • Malo popazimo, kaj jemo
  • Telesu lahko pomagamo s prehranskimi dopolnili, da se lahko lažje sooča z vsemi obremenitvami.
  • Z vsem tem bomo veliko naredili zase.

Naša ekipa strokovnjakov je pripravila nabor izdelkov, ki vam bodo pomagali pri tem načrtu.

Vsebujejo koencim Q10, selen, matični mleček, elagično kislino, sok granatnega jabolka in koristne vlaknine. Druge nekako poznamo, Q10 pa je nekoliko bolj skrivnosten.

Kaj je koencim Q10?

Koencim Q10 igra izjemno pomembno vlogo pri pretvorbi hrane v nujno potrebno celično energijo. Življenja brez koencima Q10 ne bi bilo, saj telesu zagotavlja primerno raven energije za njegovo
normalno delovanje. Hkrati je izjemno pomemben antioksidant, ki ščiti naše telo pred prostimi radikali. To so nevarne reaktivne snovi, ki napadajo in uničujejo genetski material, beljakovine, maščobe in druge pomembne molekule v naših celicah in so zato eden izmed glavnih dejavnikov staranja in številnih bolezni.

Kaj predlagamo?

Immune Power vsebuje izbrane sestavine, ki pomagajo vzdrževati normalen nivo holesterola in trigliceridov v naši krvi, s tem pa poskrbimo za zdrav celoten kardiovaskularni sistem.
Posebna sestavina – matični mleček je učinkovit element, ki pomaga vzdrževati močan imunski sistem. Sestavine izdelka vsebujejo elagično kislino. Ta izredno močan antioksidant vpliva na čistost sten ožilja, le-te pa omogočajo neoviran pretok krvi. Ko se zmanjšajo žilne obloge se srce preskrbi z nujno potrebnimi hranili, normalizira se krvni tlak in zmanjša se tveganje za nastanek krvnih strdkov. Vse te snovi tudi kar najbolj podpirajo in ohranjajo našo kožo zdravo in mladostno.


Koencim Q10 in selen
Selen in koencim Q10 delujeta vzajemno, zato je smiselno in logično hkratno dodajanje k prehrani sodobnega človeka. Selen je potreben v presnovni poti za sintezo koencima Q10, slednji pa je potreben za vgradnjo selena v encime, ki za svoje delovanje potrebujejo selen. Primanjkljaj selena tudi negativno vpliva na znotrajcelično razporeditev koencima Q10. Selen ima vlogo pri delovanju imunskega sistema, delovanju ščitnice, zaščiti celic pred oksidativnim stresom in pri nastajanju semenčic ter prispeva k ohranjanju zdravih las in nohtov.


V Biostile mikroenkapsuliranem Q10 s selenom je koencim Q10 raztopljen v olivnem olju in nato obdan z ovojem iz polisaharidov in beljakovin ter posušen pri temperaturah pod lediščem. Take mikrokapsule so stabilne v kislem in nevtralnem okolju in odporne na razgradnjo v želodcu. Izdelku so dodani tudi vitamini A, C in E, ki imajo prav tako antioksidativno delovanje, za še boljši učinek.

Sok granatnega jabolka

Granatno jabolko je čisto poseben sočen sadež živo rdeče barve, mamljiv že na prvi pogled. Je prava zakladnica vitaminov, ki preprečujejo razne bolezni. Vzgajali naj bi ga že v prazgodovini, v Sredozemlju ga gojijo že več tisočletij. Granatno jabolko skriva v sebi izjemno veliko semen, obdanih z živo rdečo sredico. Semena granatnega jabolka so majhna ter bogata s polifenoli. Le-ti zmanjšujejo in preprečujejo škodo, ki jo na DNK povzročajo prosti radikali. Semena granatnega jabolka, ki so bogata z antioksidanti, vsebujejo zelo veliko vitaminov (vitamin C, vitamin B2 in B3), rudnin (kalij sodeluje pri vzdrževanju kislinsko-bazičnega ravnovesja. Nizka raven kalija povzroči utrujenost, zaprtje in motnje srčnega ritma), veliko sadnih kislin in močnih antioksidantov, ter polifenolov. Soku smo dodali še vitamine B1, B2, B6, B12, folno in pantotensko kislino, ter vitamina E in C.

Čaša, polna zdravja.

Viachole fiber

Sodoben način življenja, o katerem smo govorili, povzroča slabo delovanje prebavnega trakta in jeter. Ko v našem prebavnem traktu pričnejo zaostajati odpadne snovi, se prične gnitje in napihovanje. V našo kri se absorbirajo tudi snovi, ki so nepravilno predelane in lahko povzročajo bolezenska stanja. Z izdelkom Viachole fiber vam želimo zagotoviti izdelek, ki preverjeno znižuje holesterol in težo.

Danes ljudje zaužijemo veliko premalo vlaknin, zato smo v tem izdelku združili kar štiri tipe vlaknin, ki  pomagajo iz črevesja odstraniti odpadne snovi in aktivirajo peristaltiko, da se iz prebavnega trakta izločijo odpadne snovi, nase vežejo maščobe in na ta način že znižujejo vrednosti holesterola v krvi. Delujejo tudi kot prebiotik – predstavljajo hrano za naše koristne črevesne bakterije in uravnavajo  črevesno mikrobioto. Odstranjujejo tudi stare obloge v črevesju, očistijo črevesne resice in na ta način izboljšajo absorpcijo hranil.

Zdaj pa akcija!

Prepričani smo, da vam bo to, kar smo pripravili, zagotovo pomagalo vsaj pri polovici načrta za ohranitev zdravja in boljše počutje, ki smo ga skupaj zasnovali. Verjamemo tudi, da bo zdaj tudi druga polovica stekla nekoliko lažje 😉. Kje že imam superge?

Biostile – vaše zdravje, naša skrb!

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja