Vsak organizem potrebuje za normalno delovanje energijo, ki jo v telo vnašamo s hrano. Ta vsebuje hranilne snovi, ki jih potrebujemo kot vir energije in vir snovi potrebnih za gradnjo organizma. Pri pretvorbi hrane v nujno potrebno celično energijo pa igra ključno vlogo koencim Q10.

Kaj je koencim Q10?
Koencim Q10 je naravna snov, ki je prisotna v vsaki človeški celici in je nujno potrebna za pretvorbo hrane v celično energijo. Koencim Q10 dobimo tudi s hrano, vendar pa so njegove količine v hrani, tudi zaradi toplotne obdelave, zelo nizke. Zato strokovnjaki priporočajo uživanje koencima Q10 v obliki prehranskih dopolnil, najbolje v kombinaciji z minerali in vitamini.

Ste pogosto utrujeni?
Koencim Q10 poskrbi, da imajo organi v telesu dovolj energije za normalno delovanje. Pomanjkanje le-tega pa se pogosto začne kazati v občutku utrujenosti, pretirani izčrpanosti.

Ali ste vedeli, da naše srce potrebuje enako energije pri udarcu kot stegenska mišica pri šprintu?

Ali ste vedeli, da udari kar 100.000 krat v enem dnevu?

Da prečrpa do našega 65. leta kar polovico Bohinjskega jezera?

Kateri koencim Q10 izbrati?
Mikroenkapsuliran koencim Q10 podjetja Biostile ohrani vse svoje lastnosti saj se zaradi patentiranega postopka mikroenkapsulirane tehnologije, stena kapsul razgradi šele v tankem črevesju. Na takšen način v telo vnesemo količine koencima Q10, ki jih z normalno prehrano ne bi mogli. Poudariti je potrebno, da govorimo še o mikroenkapsuliranem Q10. Tu gre za inovativno, patentirano tehnologijo mikroenkapsulacije, pri kateri je koencim Q10 raztopljen v olivnem olju in nato obdan z ovojem iz polisaharidov in beljakovin ter posušen pri temperaturah pod lediščem. Take  mikrokapsule so stabilne v kislem in nevtralnem okolju in odporne na razgradnjo v želodcu. Stena mikrokapsul se uspešno razgradi šele s pomočjo pankreatičnih encimov v tankem črevesju, kjer se sprosti koencim Q10 vključen v oljno fazo, kar omogoča visoko biološko dostopnost in uspešno absorpcijo v črevesju. Snov nepoškodovana prečka naš želodec in mikrokapsula se odpre šele v dotiku z prebavnimi encimi trebušne slinavke, kar zagotavlja največjo možno absorpcijo in tarčno dostavo.

Preverjena kombinacija Q10, selena in vitaminov
Selen je pomemben mineral pri regulaciji celične rasti, za delovanje naših žlez ter za tvorbo hormonov, ki pripomorejo k ohranjanju dobrega ožilja in vitalnosti. Pomaga pri sintezi koencima Q10, zato je kombinacija koencima Q10 in selena smiselna in učinkovita. Dodatek vitaminov A, C in E telo očisti odpadnih snovi ter pozitivno vpliva na delovanje imunskega sistema in na učinkovitost koencima Q10.

Katere so prednosti koencima Q10?
– Varuje pred škodljivimi vplivi prostih radikalov
– Pozitivno vpliva na zdravje las in nohtov
– Pomaga pri delovanju imunskega sistema
– Podpira delovanje organov in žlez
– Pripomore k boljši telesni zmogljivosti
– Zmanjša bolečine v mišicah
– Pomaga pri hitrejšem okrevanju

Največ koencima Q10 je prisotnega v energijsko najbolj potratnih organih, kot so srce, ledvice in pljuča. Po 30. letu začne sinteza koencima Q10 vpadati, prav tako na zmanjšanje količine koencima Q10 vplivata tudi stres in bolezen. Zmanjšanje notranjih zalog koencima Q10 pa lahko uspešno nadomestimo s kakovostnimi prehranskimi dopolnili in tako lahko telesu zagotovimo optimalen vnos življenjsko potrebnega koencima Q10 ter poskrbimo za normalno delovanje organov. Q10 je tudi močan antioksidant in ohranja našo mladost, pravijo, da če nam naredijo test koliko Q10 imamo v telesu nam lahko določijo biološko starost. Kombinacija je pomembna tudi za ohranjanje videza kože, las,…

Posebna ponudba v septembru, ki je ne gre zamuditi: ob nakupu dveh izdelkov Mikroenkapsulirani Q10 s selenom, vam podarjamo 50% popust na drugi izdelek.

Mikroenkapsuliran koencim Q10 s selenom je na voljo tudi v lekarnah in specializiranih trgovinah.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja