In lahko bi rekli, da tudi vi njemu.

Ste med tistimi, ki lahko pojedo karkoli, pa nimajo nobenih težav, jih ne napenja, jih ne peče zgaga in si na zabavi vzamete še dodatno sladico, jo zalijete s kozarčkom ali skodelico kave in se zadovoljno naslonite nazaj? Imate srečo, ali pa se vaše telo še nekako znajde z vsem tem in uspe sproti sanirati posledice teh veselih trenutkov, pa tudi škodljivih vplivov okolice. A saj veste, vsak zapitek je treba enkrat plačati, zato ne bo odveč, če drugič malo pomislite, da bi obremenitve, na katere lahko vplivate, malo zmanjšali in telesu občasno privoščili malo počitka in kakšno temeljitejše čiščenje.

Od zdravega prebavnega sistema je odvisno veliko več, kot si mislite

Večina ljudi se ne zaveda, da zdravje in dobro počutje kot tudi bolezni in številne zdravstvene težave, ki jih nikoli ne bi povezali s prebavnim sistemom, izvirajo prav od tam. Od tega, kaj pojemo in kako to naš organizem prebavi, je v veliki meri odvisno, kako se počutimo, kako odporen je naš imunski sistem in kako je naše telo kos vsem obremenitvam. Znana trditev – povej mi, kaj ješ, pa ti povem kdo si – še kako drži. Če smo že pri pregovorih, se spomnimo še enega, ki je nastal že pred tisoč leti in dokazuje, da so se že takrat zavedali pomena urejene prebave, ki je ne samo temelj dobrega počutja, ampak tudi zdravja. Hipokrat je rekel: Smrt prebiva v črevesju. To zveni kar temačno, je pa tudi res, da izjemno veliko število bolezni in njihova akutna stanja izvirajo iz kroničnega toksičnega stanja telesa. Slaba prebava in slabo delovanje imunskega sistema sta največkrat vzrok za bolezen, ko diagnostični postopki ne uspejo določiti razloga za bolezen.

Kako prepoznati kronično toksično stanje telesa?

 • zbudite se utrujeni
 • hitro postanete utrujeni
 • zmanjšana sposobnost koncentracije
 • pomanjkanje energije
 • brezvoljnost
 • občutek, da je vaše telo težko
 • razdražljivost
 • spremembe v živčnem sistemu
 • izguba energije
 • stres
 • izguba las
 • debelost
 • celulit
 • mozolji
 • vraščene dlake
 • nespečnost
 • pomanjkljivo delovanje čutil (oči, ušesa, nos itd.)
 • motnje spanja
 • oslabljen imunski sistem
 • organizem, dovzeten za bolezni

Zakaj pride do nalaganja toksinov?

Človeško telo je kemična tovarna, ki mora pretvoriti sestavine, vzete iz okolja, v potrebne substance, da bodo proizvedle energijo za pravilno delovanje telesa. Vse odpadne snovi pa prebavi in izloči. To bi bilo idealno, vendar v današnjem hitrem svetu nimamo več ustrezne prehrane. Večinoma zaužijemo industrijsko predelano hrano in v svoja telesa vnašamo vedno več toksinov. Okolje, v katerem živimo, je vedno bolj onesnaženo in ker smo odprt sistem, smo v kontaktu z njim.

Kaj lahko toksini povzročijo?
Shranjene strupene snovi negativno vplivajo na delovanje povrhnjice debelega črevesa (kjer se dogaja absorpcija vode, nekaterih vitaminov in mineralov). Lahko pa se tudi voda in druge snovi absorbirajo skozi toksične iztrebke in tako je naše telo konstantno zastrupljeno. Iztrebki so tudi leglo patoloških bakterij in različnih patogenih glivic, kot so kandida in drugi paraziti.

Paraziti v našem organizmu
Strupene snovi in hrana, ki se nabirajo v našem telesu, povzročajo slabo prebavo, slabo delovanje debelega črevesa in slabše delovanje imunskega sistema. Zdravje debelega črevesa je pomembno za dobro delovanje imunskega sistema, saj se naravne celice ubijalke T-2 limfociti, ki so prva linija obrambe našega imunskega sistema, oblikujejo v povrhnjici debelega črevesa.
Oslabljen imunski sistem nas naredi ranljivejše pred nalezljivimi boleznimi, poleg tega pa se paraziti in črvi lažje naselijo v našemu telesu. Če postane število parazitov preveliko, potem lahko vplivajo na delovanje našega telesa. Strupene snovi v našem okolju, naša vedno bolj nezdrava prehrana ter prisotnost parazitov so velika grožnja človeštvu.

Torej je prišel čas za generalno čiščenje.

Priporočamo, da to naredite dvakrat na leto. In kako pravilno očistimo naše telo?

 • najprej moramo očistiti debelo črevo oblog, toksinov in parazitov
 • nato moramo obnoviti svojo črevesno floro in tako bistveno okrepiti svoj imunski sistem
 • prav tako moramo podpirati razstrupljanje jeter,
 • zaužiti moramo velike količine vode, da odstranimo odpadne snovi
 • s pomočjo zelišč lahko odstranimo toksine iz svojega organizma.

Naši strokovnjaki so temu namenili veliko pozornosti, saj se zavedajo pomena rednega čiščenja organizma za zdravje in dobro počutje.

Protex complet je najbolj celovit in naraven pristop za razstrupljanje telesa. Je kompleksen program za čiščenje prebavil in odstranjevanje toksinov iz krvi. Za doseganje najboljših rezultatov ga
moramo izvajati 30 dni.


Sestavljen je iz zeliščnega čaja, medicinskih vlaknin in zeliščnih kapsul. Ker se izdelki med sabo dopolnjujejo in podpirajo, hitreje in veliko bolj učinkovito dosežemo želene rezultate.
V času uporabe Protex completa je smiselno spremeniti svoje prehranjevalne navade (opustite kajenje, pitje kave oziroma alkohola, ne jejte pekoče in začinjene hrane ter čipsov), saj boste le tako
dosegli največje rezultate in resnično prečistili telo. Izogibajte se mastni, sladkani hrani, raje jejte izdelke iz polnozrnate moke, svežo zelenjavo in sadje, ribe, pusto meso ter zmanjšajte vnos hrane živalskega izvora. Zadostna količina kakovostne vode je nepogrešljiva za zdravo delovanje prebavil. Za doseganje najboljših rezultatov poskrbite, da se redno gibate in telovadite.


Najboljši način za dosego dolgotrajnih rezultatov je, da uporabite Protex complet dvakrat na leto. Prva dieta naj bi se začela zgodaj spomladi, druga pa v pozni jeseni. Toda, če čutimo nujo, lahko z dieto začnemo kadarkoli. Pomembno je, da je med dvema programoma vsaj dvomesečni premor.

Kaj vsebuje Protex complet?

Protex kapsule
Ta posebna sestava omogoči intenzivnejšo funkcijo detoksikacije jeter, izboljša prebavo, stimulira izločanje žolčnih substanc in odstranjuje parazite, ki so naseljeni v prebavnem traktu.


Protex vlaknine
Protex koncentrat vlaknin je posebna selekcija vlaknin, topnih in netopnih v vodi, ki zahvaljujoč svoji sposobnosti povečanja volumna krepijo peristaltiko črevesja. Posebnost teh vlaknin je, da zapolnijo mošnjičke v črevesju in imajo blag učinek brušenja črevesne stene ter tako odstranjujejo naložene odpadne snovi.

Protex čaj
Protex čaj iz zdravilnih rastlin je bil narejen posebej za Protex program, podpira in dopolnjuje učinke kapsul in vlaknin. Protex kapsule in koncentrat vlaknin najbolj delujeta, če med dieto zaužijemo dovolj tekočine. Popiti moramo vsaj 2 litra Protex čaja, da dosežemo rahlo odvajalni učinek, ki s pomočjo svojih aktivnih snovi pomirja povrhnjico in izboljša prebavo.

Za očiščenje telesa, zdravje in boljše počutje – Protex Complet

Naši strokovnjaki so za podporo in spodbujanje zdravega prebavnega sistema razvili še nekaj izdelkov, ki jih boste lahko s pridom uporabili in vam jih ponosno predstavljamo.

Carbo Digest in Protein Digest, lastni izdelek podjetja Biostile, ki ga je ustvaril specialist za notranje bolezni, kardiolog prim. Tomislav Majić.

Carbo Digest je kombinacija encimov s širokim spektrom delovanja, ki pomaga pri prebavi beljakovin, sladkorjev, maščob in vlaknin. Vsak encim deluje namreč na določeno vrsto hrane, zato se encimi med seboj ne morejo nadomeščati. Pomanjkanje ali celo odsotnost enega samega encima lahko vpliva na slabo počutje ali poslabšanje zdravja. 

Protein Digest je kombinacija prebavnih encimov s širokim spektrom delovanja, ki pomaga pri prebavi beljakovin, sladkorjev, maščob in vlaknin. Vsi encimi so rastlinskega oz. glivnega izvora. So zelo stabilni in odporni na želodčno kislino, tako da podpirajo prebavo v celotnih prebavilih. Vsebuje tudi encim laktazo, ki izboljšuje prebavo laktoze pri osebah, ki imajo težave s prebavo laktoze in cink, ki ima vlogo pri presnovi makrohranil, ogljikovih hidratov in maščobnih kislin.

Prehransko dopolnilo ViaChole Fiber z visokim deležem vlaknin.

Sok Aloe vera z vitamini, ki podpira naravne telesne mehanizme očiščevanja in izločanja toksinov ter pripomore k naravni obrambi proti mikroorganizmom in delovanju imunskega sistema.

Liquid Prebiotics, Prehransko dopolnilo v obliki soka, namenjeno krepitvi črevesne flore in posledičnemu pozitivnemu vplivu na imunski sistem in pri težavah z drisko ali zaprtjem.

Tako veliko število izdelkov, namenjeno čiščenju telesa in preprečevanju toksičnega stanja nazorno govori, kako pomembno je to področje. Ob vsem, kar smo vam predstavili, ni razloga, da ne bi uspešno pomagali svojemu telesu in še naprej ohranili svojega zdravja.

Biostile – vaše zdravje, naša skrb!

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja